Dzisiejszy przepis powstał z myślą o nadchodzącej imprezie Andrzejkowej. Przepis znajdziecie poniżej.

Każdy, kto kiedyś urządzał huczną imprezę ten wie jak ciężko dogodzić gościom pod względem żywieniowy. Mam nadzieję, że dzisiejsza moja propozycja przypadnie Wam do gustu.

Krem kokosowo-malinowy na szpinakowym spodzie:

Przepis:

Spód szpinakowy:

  • 6 jajek
  • 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego
  • 2 łyżki mąki jaglanej

Sposób przygotowania:

Szpinak rozmroź i usuń nadmiar wody. Następnie wymieszaj z resztą składników. Masę przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz około 12 min w 220 stopniach (aż białko się zetnie).

Przepis:

Krem kokosowo-malinowy:

  • Krem kokosowo-malinowy:
  • 2 puszki mleka kokosowego
  • odrobina aromatu lub ekstraktu waniliowego
  • 1 łyżka ksylitolu
  • Garść malin
  • pasta kokosowa (można pominąć)

Sposób przygotowania:

Otwórz schłodzone mleko kokosowe i wykorzystaj tylko zwartą, gęstą masę. Masę kokosową ubijaj jak bitą śmietanę przez około 5min. Pod koniec ubijania dodaj resztę składników. Można również dodać z 2 łyżki pasty kokosowej.
Ostudzony spód kokosowy podziel na małe kwadraty. Posmaruj je kremem kokosowo-malinowym. No i gotowe!!

Smacznego!