Jak w prosty sposób urozmaicić sobie jajeczne śniadania? Odpowiedź jest prosta – robiąc z nich muffinki!
Babeczki są miękkie, puszyste i obłędne w smaku. Zaletą tej potrawy jest oczywiście prosty przepis który można modyfikować na różne sposoby. U mnie są to muffinki jajeczne z boczkiem i salami z dodatkiem warzyw.
Przepis na 6 -7 muffinek:
- 3 duże jajka
- garść posiekanej papryki czerwonej
- pół czerwonej cebuli
- garść posiekanych pieczarek
- kilka plastrów boczku
- kilka plastrów salami
- ząbek czosnku
- szczypiorek
- sól, pieprz, bazylia
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki mieszamy. Powstałą masę jajeczną rozlewamy do silikonowych form na ¾ wysokości. Pieczemy około 15-20 min w 180 stopniach.
Smacznego!