Jak w prosty sposób urozmaicić sobie jajeczne śniadania? Odpowiedź jest prosta – robiąc z nich muffinki!

Babeczki są miękkie, puszyste i obłędne w smaku. Zaletą tej potrawy jest oczywiście prosty przepis który można modyfikować na różne sposoby. U mnie są to muffinki jajeczne z boczkiem i salami z dodatkiem warzyw.

Przepis na 6 -7 muffinek:

  • 3 duże jajka
  • garść posiekanej papryki czerwonej
  • pół czerwonej cebuli
  • garść posiekanych pieczarek
  • kilka plastrów boczku
  • kilka plastrów salami
  • ząbek czosnku
  • szczypiorek
  • sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki mieszamy. Powstałą masę jajeczną rozlewamy do silikonowych form na ¾ wysokości. Pieczemy około 15-20 min w 180 stopniach.

Smacznego!