Soczyste polędwiczki w sosie musztardowo – kokosowym. Przepis poniżej.

Jak co tydzień – szybkie, proste i smaczne danie!

Przepis:

  • 300g polędwiczek wieprzowych
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki mleczka kokosowego lub śmietanki kokosowej
  • 2 łyżki musztardy z ziarnami gorczycy
  • olej kokosowy
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe pokrój na 2-3 cm plastry. Posyp pieprzem i solą. Następnie mięso wraz z zmiażdżonym czosnkiem smaż po kilka minut z każdej strony. Gdy polędwiczki lekko się zarumienią dodaj około pół szklanki wody i duś na małym ogniu aż do miękkości – około 20 min. W między czasie przygotuj sos: mleko kokosowe lekko zagotuj, następnie dodaj musztardę, sól i pieprz. Sos powinien być gorący, ale nie powinien się zagotować. Do polędwiczek dodaj sos i gotuj razem przez kilka minut.

Smacznego!