Babeczki/mini tarteletki z musem z banana i awokado. Oczywiście prosto, szybko i przepysznie!
Przepis:
Mini tarteletki/babeczki:
- 4 jajka
- 6 łyżek mąki kokosowej
- łyżeczka kakao
- łyżka cukru kokosowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
- łyżeczka skórki pomarańczy
Mus:
- 2 dojrzałe banany
- awokado
- 1 łyżeczka cukru kokosowego (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na mini tatry mieszamy. Masa ma wyglądać i przypominać konsystencją „mokry piasek”. Umieścić ciasto w silikonowych formach na babeczki, dobrze dociskając brzegi, tak żeby była tzw. „dziura” pośrodku – czyli miejsce na nasz mus. Wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika na około 13 minut. W tym czasie blendujemy składniki na mus. Po upieczeniu tarteletki wyciągnąć z foremek i przestudzić. Po około 10 min tarteletki wypełnić musem
Smacznego!