Babeczki/mini tarteletki z musem z banana i awokado. Oczywiście prosto, szybko i przepysznie!

Przepis:

Mini tarteletki/babeczki:

  • 4 jajka
  • 6 łyżek mąki kokosowej
  • łyżeczka kakao
  • łyżka cukru kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • łyżeczka skórki pomarańczy

Mus:

  • 2 dojrzałe banany
  • awokado
  • 1 łyżeczka cukru kokosowego (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na mini tatry mieszamy. Masa ma wyglądać i przypominać konsystencją „mokry piasek”. Umieścić ciasto w silikonowych formach na babeczki, dobrze dociskając brzegi, tak żeby była tzw. „dziura” pośrodku – czyli miejsce na nasz mus. Wstawiamy do nagrzanego (180 stopni) piekarnika na około 13 minut. W tym czasie blendujemy składniki na mus. Po upieczeniu tarteletki wyciągnąć z foremek i przestudzić. Po około 10 min tarteletki wypełnić musem

Smacznego!