Dziś przepis na owocowo –warzywne kostki lodu. Zapraszamy do rozwinięcia.
Owocowo-warzywne kostki lodu nadają delikatny smak i aromat . Posłużą idealnie na różne przyjęcia i jako urozmaicenie do zwykłej wody w upalny, letni dzień. Przepis jest banalny bo wystarczy posiadać dowolne owoce/warzywa oraz wodę (kokosowa idealnie się sprawdzi). Moja dzisiejsza propozycja:

Przepis:

1. kiwi + pół szklanki wody – zblendować
2. grejpfrut + szklanka wody – zblendować
3. pół szklanki jagód + szklanka wody – zblendować
4. 1 pieczony burak + pęczek pietruszki + pół szklanki wody – zblendować

Sposób przygotowania:

Do pojemników na lód wlać mus owocowy/warzywny i wstawić do zamrażalki na kilka godzin. Następnie połączyć z wodą.

Smacznego!