Była pizza z batata, teraz czas na pizze z komosy ryżowej! Śmiem twierdzić, że smakowo najbardziej podobna do tradycyjnej. Musicie koniecznie spróbować!
Przepis:
Spód pizzy:
- 150g komosy ryżowej suchej
- 1 łyżka octu jabłkowego
- sól
- pieprz
- bazylia
Farsz: Tak naprawdę to co sobie zażyczycie, w moim przypadku:
- sos pomidorowy
- kiełbasa myśliwska
- salami
- ser kozi
- pieczarki
- cebula
- papryka czerwona
Komosę ryżową przepłucz kilka razy pod bieżącą wodą. Następnie zalej letnią wodą i mocz przez około 8 godzin. Po upływie tego czasu zblenduj wszystkie składniku do uzyskania gęstej masy. Piecz 15 min w 200 stopniach. Po upieczeniu spodu dodajemy ulubione dodatki. Na końcu wstawiamy do piekarnika na ostatnie 10 min.
Smacznego!