Była pizza z batata, teraz czas na pizze z komosy ryżowej! Śmiem twierdzić, że smakowo najbardziej podobna do tradycyjnej. Musicie koniecznie spróbować!

Przepis:

Spód pizzy:

  • 150g komosy ryżowej suchej
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • sól
  • pieprz
  • bazylia

Farsz: Tak naprawdę to co sobie zażyczycie, w moim przypadku:

  • sos pomidorowy
  • kiełbasa myśliwska
  • salami
  • ser kozi
  • pieczarki
  • cebula
  • papryka czerwona

Komosę ryżową przepłucz kilka razy pod bieżącą wodą. Następnie zalej letnią wodą i mocz przez około 8 godzin. Po upływie tego czasu zblenduj wszystkie składniku do uzyskania gęstej masy. Piecz 15 min w 200 stopniach. Po upieczeniu spodu dodajemy ulubione dodatki. Na końcu wstawiamy do piekarnika na ostatnie 10 min.

Smacznego!