Lubicie banoffee? My bardzo! Wersja zdrowsza, jednak nie mniej kaloryczna. Przepis w rozwinięciu!
Przepis:
BŁYSKAWICZNY BEZ PIECZENIA
Spód:
- 100g suszonych daktyli (namoczonych wcześniej we wrzątku)
- 20g wiórków kokosowych
- 50g płatków owsianych
- 20g słonecznika
- 20g migdałów
- 20g masła orzechowego dobrej jakości
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miksujemy i wykładamy nimi spód tarty.
Przepis:
Toffee:
- 50g daktyli namoczonych we wrzątku
- 20g masła orzechowego
- Miksujemy i smarujemy na spód.
- 2 banany – kroimy w plasterki i układamy na warstwie toffee.
- Masa kokosowa:
- Puszka mleka kokosowego (warstwa stężona po schłodzeniu)
- Ksylitol – ok. 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Ksylitol miksujemy na cukier puder i ucieramy delikatnie ze śmietanką kokosową.
Na to przesiewamy przez sitko kakao i posypujemy wiórkami.
Cały przepis również znajdziecie w wersji filmowej na naszym IstaStory.