Lubicie banoffee? My bardzo!  Wersja zdrowsza, jednak nie mniej kaloryczna. Przepis w rozwinięciu!

Przepis:

BŁYSKAWICZNY BEZ PIECZENIA
Spód:

  • 100g suszonych daktyli (namoczonych wcześniej we wrzątku) 
  • 20g wiórków kokosowych
  • 50g płatków owsianych
  • 20g słonecznika
  • 20g migdałów
  • 20g masła orzechowego dobrej jakości

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki miksujemy i wykładamy nimi spód tarty.

Przepis:

Toffee:

  • 50g daktyli namoczonych we wrzątku
  • 20g masła orzechowego
  • Miksujemy i smarujemy na spód.
  • 2 banany – kroimy w plasterki i układamy na warstwie toffee.
  • Masa kokosowa:
  • Puszka mleka kokosowego (warstwa stężona po schłodzeniu)
  • Ksylitol – ok. 2 łyżki

Sposób przygotowania:

Ksylitol miksujemy na cukier puder i ucieramy delikatnie ze śmietanką kokosową.
Na to przesiewamy przez sitko kakao i posypujemy wiórkami.

Cały przepis również znajdziecie w wersji filmowej na naszym IstaStory.