Istnieją produkty, które uznajemy za zdrowe, a tymczasem są mieszanką chemicznych dodatków z dodatkiem dużej ilości cukru lub substancji słodzących.

Przykładem są jogurty owocowe. Wystarczy przyjrzeć się opakowaniom.

Prawdziwą bombą cukrową są jogurty pitne. Wypicie jogurtu o pojemności 300 g zajmuje chwilę. Tymczasem większość z nich w tej pojemności zawiera 8-9 łyżeczek cukru i/lub jego odpowiedników.

Jogurty dla dzieci także są napakowane słodyczą. Zazwyczaj w opakowaniu 130 g znajdziesz 3-4 łyżeczki cukru i/lub jego odpowiedników. Najgorzej wypadają te zawierające różnego rodzaju słodkie kulki/chrupki itp. jako dodatki.

JEDZ LEPIEJ, czyli bardziej świadomie.
Czytaj etykiety i wybieraj jogurty bez sztucznych dodatków.

Najlepiej wybierać te naturalne i samodzielnie miksować je z owocami.