Pyszna pasta z bakłażana 🍆 z żytnim chlebkiem 🍞

Czego potrzebujemy ?
– 1 bakłażan
– 2 ząbki czosnku
– 5 suszonych pomidorów z oleju
– 1 łyżka słonecznika i pestek z dyni
– 1 łyżka czarnuszki

Przygotowanie:
Umyj bakłażana i pokrój w grube plastry, następnie nakłuj widelcem cały plaster i posól. Odstaw bakłażana na 15 minut aby wydzielił charakterystyczne kropelki wody i następnie opłucz i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut razem z nieobranymi ząbkami czosnku.
Po upieczeniu się warzyw i ostudzeniu ich (pamietaj o obraniu czosnku ! ) zmiksuj wszystko razem z suszonymi pomidorami, słonecznikiem oraz pestkami dyni. Po zmiksowaniu dodaj łyżkę czarnuszki 😄

SMACZNEGO !🤗