Poradnia Medycyny Żywienia
ul. Konopnickiej 22B, 85-124 Bydgoszcz
+ 48 514 084 888
Pon-Pt: 10:00 - 18:00

O mnie

„Dietetyk po przejściach” – teraz tak o sobie mówię przypominając sobie wszystkie diety jakie kiedyś stosowałam w celu polepszenia zdrowia i sylwetki. Nauczyło mnie to, że nie ma jednej diety dobrej dla wszystkich. Każdy potrzebuje indywidualnej opieki dietetycznej.

Moją misją jest dzielenie się wiedzą oraz doświadczeniem, jak również motywowanie i inspirowanie do zmiany. Ogromną satysfakcję i motywacje do pracy czerpię z sukcesów swoich klientów, którzy dzięki odpowiednio dobranej diecie odzyskują energię i zmieniają sposób myślenia.

Wykształcenie

Z wykształcenia jestem dietetykiem. Ukończyłam studia licencjackie oraz magisterskie ze specjalnością profilaktyki zdrowotnej oraz żywienia w sporcie na Collegium Medicum w Bydgoszczy.

Dlaczego możesz mi zaufać?

Wyznaję zasadę ciągłego rozwoju, więc nie zaprzestałam na laurach. Mój zawód to moja pasja dlatego doświadczenie oraz praktykę systematycznie uzupełniam , biorąc udział w specjalistycznych konferencjach, szkoleniach oraz kursach:

  • Od jelit do mózgu i z powrotem – MedFood, 2016
  • Dietoterapia w praktyce poziom III – MedFood, 2016
  • Dietoterapia w praktyce poziom II – MedFood, 2016
  • Konferencja i warsztaty „Holistyczne podejście do człowieka – wyzwanie współczesnej dietetyki” – Instytut Mikroekologii, 2016
  • Dietetyka i suplementacja poziom III – Jakub Mauricz, 2016
  • Dietoterapia w praktyce poziom I – MedFood, 2016
  • „Nietolerancje pokarmowe – wyzwanie współczesne dietetyki czy mit?” VitaImmun, 2015
  • Odczytywanie badań laboratoryjnych – MedFood, 2015
  • Celiakia i pierwotna nietolerancja laktozy w praktyce dietetyka, EUROIMMUN DNA, 2015
  • Edukator w cukrzycy – NutriCenter, 2014

Moje współprace i projekty

Od ponad roku współpracuję z salonem kosmetycznym Estetica w Solcu Kujawskim, gdzie osobiście udzielam porad żywieniowych. Zajmuję się również edukacją żywieniową dzieci w szkołach i przedszkolach.

Moje szczególne zainteresowania

Do moich szczególnych zainteresowań należy dietoterapia w chorobach cywilizacyjnych, a zatem otyłości, cukrzycy oraz chorobach układu krążenia, a także dietoterapia w chorobach wynikających z zaburzeń hormonalnych, a w szczególności w chorobach tarczycy. Sama zmagam się z niedoczynnością tarczycy więc na własnym przykładzie wiem, że odpowiednio dobrana dieta leczy i zapobiega.

Moja metodyka

W MedFood zajmuję się układaniem jadłospisów, a niedługo również przyjmowaniem pacjentów w gabinecie. Chcę wszystkim udowodnić dieta to nie głodówki, liczenie kalorii – to  świadome odżywianie zgodne z naszą naturą, które może być smaczne i proste. Praca z ludźmi jest moją pasją, dlatego do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie, aby zrozumieć jego potrzeby i dać wsparcie podczas terapii. Moim celem jest promowanie zdrowego stylu życia i przekonanie pacjentów, że zdrowe odżywianie nie jest wyrzeczeniem, tylko przyjemnością. Również podczas układania jadłospisów staram się aby dieta była jak najbardziej do stylu życia. Wiedzę żywieniową z sukcesem łączę z zamiłowaniem do gotowania, dlatego staram się aby dieta była smaczna.

img_divider

Certyfikaty

Zapisz się do newslettera


i otrzymaj darmowego eBooka "Odzyskaj swoją młodość"

FreshMail.pl