Przepis na pyszne fit ciasto bananowo-orzechowe. Zapraszamy

Ciasto Smakuje wybornie zarówno dzieciom jak i dorosłym. Jest to idealna przekąska dla dzieci na lunch do szkoły zamiast bułek. Można modyfikować dodając np. daktyli.

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
  • 1,5 szklanki mąki bezglutenowej (robiłam na mixie jaglanej, ryżowej i gryczanej)
  • pół szklanki cukru kokosowego
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 2 łyżki masła orzechowego/ z nerkowców
  • 3/4 szklanki olej kokosowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Banany zblenduj lub rozgnieć widelcem – nie musi być jednolita masa. Mąki wymieszaj z cukrem kokosowym, cynamonem, solą proszkiem do pieczenia. Rozpuść olej kokosowy wraz z masłem orzechowym. Połącz wszystkie składniki. Piecz 45 min w 180 stopniach Celcjusza.

Smacznego!!!