Przepis na pyszne fit ciasto bananowo-orzechowe. Zapraszamy
Ciasto Smakuje wybornie zarówno dzieciom jak i dorosłym. Jest to idealna przekąska dla dzieci na lunch do szkoły zamiast bułek. Można modyfikować dodając np. daktyli.
Składniki:
- 4 dojrzałe banany
- 1,5 szklanki mąki bezglutenowej (robiłam na mixie jaglanej, ryżowej i gryczanej)
- pół szklanki cukru kokosowego
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- 2 łyżki masła orzechowego/ z nerkowców
- 3/4 szklanki olej kokosowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Banany zblenduj lub rozgnieć widelcem – nie musi być jednolita masa. Mąki wymieszaj z cukrem kokosowym, cynamonem, solą proszkiem do pieczenia. Rozpuść olej kokosowy wraz z masłem orzechowym. Połącz wszystkie składniki. Piecz 45 min w 180 stopniach Celcjusza.
Smacznego!!!