Dzisiaj zapraszam na ciasteczka jabłkowo – marchewkowe z płatkami owsianymi.

Idealne na zdrową przekąskę dla małych i dużych dzieci. Dużą inspiracją do powstania tych ciasteczek był przepis na ciasteczka marchewkowe z Kwestii Smaku.

Przepis:

  • ¾ szklanki płatek owsianych bezglutenowych
  • ¼ szklanki płatek jaglanych
  • szklanka mąki jaglanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
  • łyżeczka cynamonu
  • duża marchewka
  • jabłko
  • 4 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego
  • 4 łyżki cukru kokosowego
  • 1 jajko

Sposób przygotowania:

Marchew i jabłko zetrzyj na tarce. Suche i mokre składniki wymieszaj w oddzielnych miseczkach. Do mokrych składników dodaj suche i wymieszaj. Na końcu dołóż startą marchewkę i jabłko. Możesz również urozmaicić przepis dodając np. orzechy. Piecz około 10 min w 180 stopniach .

Smacznego!