Warszawa - Niepodległości 69 | Bydgoszcz - ul. Czołgistów 4 | Olsztyn - Leśna 12 | Gdańsk - Hemara 17 | Lublin - Niecała 3/12
+ 48 514 084 888
Pon-Pt: 10:00 - 18:00
8 września 2020

Co wpływa na kaloryczność potraw?

Co wpływa na kaloryczność potraw?
Zastanawialiście się kiedyś od czego zależy kaloryczność potraw? 🤔
Można to wytłumaczyć na prostym przykładzie:
Niektórzy twierdzą, że ziemniaki są tuczące. Jednak to nie w nich samych tkwi problem  Wszystko zależy od sposobu ich przygotowania.
100g ugotowanych ziemniaków to ok. 71 kcal. Natomiast jeśli je usmażymy, to ich kaloryczność będzie wynosić ok. 110 kca🥔
Musicie przyznać, że różnica jest zauważalna.
Jeśli wszystkie potrawy będziemy zabielać śmietaną lub polewać masłem, to dostarczymy sobie dużo dodatkowych kalorii.
Pamiętajmy, nie chodzi o to, żeby rezygnować z tłuszczu, tylko korzystać z niego w rozsądnych ilościach 😎

4 września 2020

Dieta w PCOS

Dieta w zespole policystycznych jajników odgrywa kluczową rolę – wspomaga proces leczenia, zapobiega chorobom współtowarzyszącym oraz wspiera funkcje organizmu.

Cel diety to:
uzyskanie i/lub utrzymanie prawidłowej masy ciała,

zniwelowanie trądziku,

poprawa parametrów lipidowych,

wyrównanie gospodarki węglowodanowej.

Jeśli chorujesz na PCOS zadbaj o regularność posiłków, spożywaj produkty jak najmniej przetworzone, dbaj o niski IG produktów. Dieta powinna dostarczyć pełnowartościowego białka, zdrowych tłuszczy, złożonych pełnowartościowych węglowodanów.

4 sierpnia 2020

Jak prawidłowo gotować?

Gotowanie w wodzie to, czynność, która towarzyszy nam praktycznie codziennie.
Jednak nie możemy zapominać, że pomimo wielu zalet proces ten wpływa na wartość odżywczą produktów!
Obniża on szczególnie ilość składników odżywczych rozpuszczalnych w wodzie, ponieważ przechodzą one do wywaru.
Na infografice znajdziecie odpowiedź na pytanie jak gotować, by Wasze potrawy były zdrowe i smaczne.

23 lipca 2020

Termin przydatności do spożycia – jak go interpretować?

Czy wszystkie produkty po przekroczeniu daty ważności nie nadają się do zjedzenia?
Otóż nie!
Istnieją dwa terminy określające datę przydatności.

  1. Termin przydatności do spożycia (należy spożyć do) odnosi się do produktów, które łatwo się psują np. mięsa, ryb, jaj ponieważ zawierają dużo wody. W takim środowisku bakterie namnażają się szybko, dlatego nie należy spożywać jedzenia po przekroczeniu tego terminu.
  2. Data minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed końcem) dotyczy produktów suchych np. kasz, mąki, makaronów. Zawierają mniej wody, więc bakterie nie namnażają się tam tak szybko
    Po przekroczeniu tej daty możemy dalej spożywać te produkty, jednak musimy mieć świadomość, że ich jakość może się zmienić.
22 lipca 2020

Owoce jagodowe – właściwości zdrowotne

🍓Owoce jagodowe dostarczają ogromne ilości antyoksydantów, które przyczyniają się do zmniejszenia stanów zapalnych w organizmie, wspierają układ odpornościowy oraz poprawiają wygląd skóry 😊

Właściwości zdrowotne owoców jagodowych to:
działanie antyoksydacyjne
zapobieganie chorób układu krążenia
zmniejszenie poziom cholesterolu
obniżanie ciśnienie krwi
zapobieganie infekcji dróg moczowych
wspomaganie wzrok
zwiększenie odporności organizmu
wspomaganie pracy jelit.
Zawierają witaminy: C, A, E, B1, B2, B3, B6 oraz składniki mineralne: wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas.
Są to owoce niskokaloryczne, możecie z nich przygotować smoothie, zjeść z jogurtem lub owsianką 😍

22 lipca 2020

Zaburzenia rytmu okołodobowego

Co się dzieje z naszym organizmem gdy nasz rytm okołodobowy jest ciągle zakłócany ? 🌛🌠
💤 układ odpornościowy jest dużo słabszy i szybciej złapiemy jakąś infekcję czy grypę 🤒
💤 problemy z przewodem pokarmowym mogą objawiać się zgagą czy niestrawnością w ciągu dnia😥
💤 nieefektywna regeneracja organizmu to słaba praca naszego 🧠 i dłuższy czas leczenia choroby
💤 niedospana noc = większa chęć na słodycze🍭🍩i podjadanie w ciągu dnia !
Gdy jesteśmy nieodpowiednio zregenerowani to dokonujemy gorszych wyborów żywieniowych, powoduje to większe spożycie tłuszczów trans 🍟🍔
💤 układ odpornościowy i to co jemy w ciągu dnia mocno wpływa na różnorodność i skład naszej mikrobioty jelitowej !
➡️ Kałowa mikrobiota ludzi, którzy mieli rozregulowany rytm dobowy powoduje silne zaburzenia metaboliczne u jałowych myszy 😣

Gdy zaniedbujemy nasz sen to cierpi na tym nasz cały organizm. Dbaj o odpowiednia regenerację i sen bo to najlepszy lek i profilaktyka chorób ! 🌝😴

22 lipca 2019

#KONKURS Catering dietetyczny MedFood: Dbasz o zdrowie i chcesz dobrze jeść? Weź udział w konkursie.

💥Wkrótce stworzymy specjalnie dla Ciebie catering dietetyczny MedFood oparty o wiedzę, know-how i doświadczenie naszych ekspertów!

Chcemy się jednak najpierw dowiedzieć, co jest dla Ciebie najważniejsze: czy redukcja wagi? Czy też dieta w wybranych jednostkach chorobowych?

Kliknij w LINK, z obrazka wybierz “Wypełnij wniosek”, wypełnij formularz i napisz nam, jak powinna wyglądać TWOJA IDEALNA dieta pudełkowa – jakie składniki, ile dań, jaka forma?

W poście na Fanpage na facebook kliknij na “Wyślij wniosek”, a niewykluczone, że dzięki wyczerpującej odpowiedzi wygrasz jedną z poniższych nagród:
🥇15 dni diety pudełkowej MedFood Catering oraz konsultacja dietetyczna Poradni MedFood dla zwycięzcy Konkursu;
🥈7 dni diety pudełkowej od MedFood Catering oraz konsultacja dietetyczna Poradni MedFood dla Uczestnika, który zajął 2 miejsce w Konkursie;
🥉3 dni diety pudełkowej od MedFood Catering oraz konsultacje dietetyczne Poradni MedFood dla 2 wyróżnionych Uczestników.

Dodatkowo trafisz na listę osób oczekujących na start Cateringu MedFood – nowej jakości na rynku diet pudełkowych!

Konkurs trwa od dnia 22 lipca 2019 godz. 12:00 do 5 sierpnia 2019 godz. 23:59.

Regulamin konkursu

 

22 lipca 2019

Konkurs na Facebook – regulamin MedFood Catering

REGULAMIN KONKURSU FACEBOOK
Z DNIA 22.07.2019 R.

§ 1. POSTANOWIENIA OGÓLNE

1. Organizatorem konkursu na portalu społecznościowym www.facebook.com („Facebook”) zamieszczonego na profilu MedFood https://www.facebook.com/PoradniaMedFood/ (zwanego dalej “Konkursem”), jest MedFood Group S.A., z siedzibą w Warszawie (zwana dalej „Organizatorem”).

2. Fundatorem Nagród jest Organizator.

3. Administratorem danych osobowych udostępnianych przez Uczestników Konkursu jest Organizator.

4. Podanie danych osobowych ma charakter dowolny, lecz niezbędny do przystąpienia przez Uczestnika do Konkursu. Osobom udostępniającym dane przysługuje prawo dostępu do tych danych, ich zmian bądź usunięcia.

5. Niniejszy regulamin („Regulamin”) określa warunki Konkursu.

6. Konkurs nie jest stworzony, administrowany, wspierany ani sponsorowany przez Facebook. Facebook jest znakiem towarowym zastrzeżonym przez Facebook, Inc.

7. Konkurs jest prowadzony na stronie https://www.facebook.com/PoradniaMedFood/ (zwanej dalej “Fanpage”).

8. Nadzór nad prawidłowością i przebiegiem Konkursu, tj. udzielaniem informacji na temat Konkursu oraz rozpatrywaniem reklamacji sprawują pracownicy Organizatora.

§ 2. UCZESTNICY KONKURSU

1. Uczestnikami Konkursu mogą być wyłącznie osoby fizyczne, konsumenci w rozumieniu art. 221 kodeksu cywilnego , posiadające pełną zdolności do czynności prawnych, będące użytkownikami i posiadający aktywne konto w serwisie Facebook.com; które zaakceptowały niniejszy Regulamin („Uczestnik”).

2. Uczestnik oświadcza, że:

a. jest osobą fizyczną, posiadającą pełną zdolność do czynności prawnych;
b. zapoznał się z treścią niniejszego Regulaminu i w sposób dobrowolny przystępuje do Konkursu;
c. wyraża zgodę i akceptuje warunki Regulaminu, w tym zapoznał się z treścią dotyczącą procedury odbioru nagrody i ją w pełni akceptuje;
d. zobowiązuje się do przestrzegania postanowień Regulaminu, w tym również regulaminu Facebook;
e. wyraził zgodę na przetwarzanie danych osobowych dla celów związanych z uczestnictwem w Konkursie;
f. jest zarejestrowanym Użytkownikiem portalu społecznościowego Facebook;

3. W Konkursie nie mogą uczestniczyć pracownicy i współpracownicy Organizatora.

§ 3. NAGRODY

1. W Konkursie przewidziano NAGRODY – dla osób wyłonionych w sposób wskazany w §6.

2. Nagrodami (dalej: „Nagroda” lub „Nagrody”) w Konkursie są:
• 15 dni diety pudełkowej MedFood Catering oraz konsultacja dietetyczna Poradni MedFood dla zwycięzcy Konkursu;
• 7 dni diety pudełkowej od MedFood Catering oraz konsultacja dietetyczna Poradni MedFood dla Uczestnika, który zajął 2 miejsce w Konkursie;
• 3 dni diety pudełkowej od MedFood Catering oraz konsultacje dietetyczne Poradni MedFood dla 2 wyróżnionych Uczestników.
3. Informacja o Nagrodach będzie zawarta w treści ogłoszenia o Konkursie opublikowanego na portalu Facebook, na profilu MedFood Group S.A oraz na stronie www.medfood.com.pl.

4. Laureatom Nagród nie przysługuje prawo wymiany Nagrody na gotówkę ani nagrodę innego rodzaju.

5. Laureat może zrzec się Nagrody, ale w zamian nie przysługuje mu ekwiwalent pieniężny ani jakakolwiek inna nagroda.

§ 4. MIEJSCE, CZAS I ZASADY KONKURSU

1. Konkurs jest dostępny w formie ogłoszenia konkursowego (dalej: „Post Konkursowy“) na portalu społecznościowym Facebook na profilu Organizatora pod adresem https://www.facebook.com/PoradniaMedFood/

2. Konkurs trwa od dnia 22 lipca 2019 godz. 12:00 do 5 sierpnia 2019 godz. 23:59.
3. Organizator zastrzega sobie prawo przedłużenia Konkursu.

§ 5. ZASADY UCZESTNICTWA W KONKURSIE

1. Zadaniem Uczestnika Konkursu jest:

a. wypełnienie formularza zamieszczonego przez Organizatora w treści Posta Konkursowego na Fanpage’u Organizatora,
b. wysłanie wypełnionego formularza do organizatora poprzez Fanpage Organizatora.

2. Informacje o konkursie będą dostępne na Facebooku pod adresem https://www.facebook.com/PoradniaMedFood/ oraz na stronie www.medfood.com.pl

§ 6. WARUNKI UCZESTNICTWA W KONKURSIE I ODBIORU NAGRÓD

1. Dostęp do Konkursu jest bezpłatny i wymaga rejestracji na portalu społecznościowym Facebook.

2. Warunkiem uczestnictwa w Konkursie jest zaakceptowanie Regulaminu oraz poprawne wykonanie wszystkich zadań opisanych w § 5. Ust. 1 Regulaminu.

3. O przyznaniu Nagrody decyduje Organizator w drodze analizy poprawności wykonania zadań opisanych w § 5. Ust. 1 Regulaminu przez Uczestników Konkursu.

4. Spośród autorów nadesłanych formularzy zgodnie z § 5. Ust. 1 Regulaminu, Organizator po zasięgnięciu opinii ekspertów Poradni MedFood wyłoni zwycięzcę, Uczestnika który zajmie 2 miejsce oraz 2 wyróżnionych Uczestników.

5. Zwycięzca Konkursu, Uczestnik, który zajmie 2 miejsce oraz 2 wyróżnieni Uczestnicy zostaną powiadomieni o wygranej i warunkach odbioru Nagród za pośrednictwem wiadomości prywatnej, wysłanej na Facebooku w ciągu 3 dni roboczych od momentu zakończenia konkursu.

6. Publiczna informacja o wygranej zostanie również umieszczona w komentarzu do posta konkursowego na stronie https://www.facebook.com/PoradniaMedFood/ oraz na stronie www.medfood.com.pl

7. Warunkiem odebrania Nagrody przez każdego ze zwycięskich Uczestników wskazanych w § 6. Ust. 4 powyżej jest przesłanie poprzez Facebook w ciągu 36 godzin od ogłoszenia wyników Konkursu na Fanpage`u i na stronie www.medfood.com.pl – wiadomości prywatnej do Organizatora z następującymi danymi:
a. imię i nazwisko
b. adres korespondencyjny
c. numer telefonu
d. adres mailowy

8. Brak wysłania wiadomości, o której mowa w § 6 ust. 7 lub przekroczenie dopuszczalnego czasu odpowiedzi lub wysłanie nieprawidłowych danych powoduje utratę przez Uczestnika prawa do Nagrody.

9. Przyznane w Konkursie Nagrody zostaną przyznane Uczestnikom do 14 dni kalendarzowych od dnia otrzymania przez Organizatora informacji, o której mowa w § 6 ust. 7 powyżej.

10. Nagrody zostaną dostarczone Uczestnikom na koszt Organizatora.

11. Przyznane Nagrody nie mogą być wymienione na gotówkę, ani na inne rzeczy. Nagrodzonym Uczestnikom nie przysługuje prawo do zastrzeżenia szczególnych właściwości poszczególnych Nagród.

§ 7. ZAKRES ODPOWIEDZIALNOŚCI ORGANIZATORA

1. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za rzetelność i prawdziwość danych Uczestników Konkursu, w tym za brak możliwości przekazania Nagród, z przyczyny leżących po stronie Uczestnika, w szczególności, jeśli ten nie podał prawdziwego adresu do korespondencji lub podane dane są niepełne lub nieaktualne.

2. Organizator oświadcza, że nie prowadzi kontroli, ani monitoringu treści umieszczanych przez Uczestników w zakresie rzetelności i prawdziwości, z zastrzeżeniem działań związanych z usunięciem naruszeń Regulaminu lub przepisów powszechnie obowiązujących.

3. Organizator zastrzega sobie prawo do wykluczenia z udziału w Konkursie Uczestników, których działania są sprzeczne z prawem lub Regulaminem oraz regulaminem Facebooka,
w szczególności uczestników, którzy:

a) zamieszczają treści niezgodne z obowiązującym prawem lub Regulaminem dostępnym na portalu Facebook (w szczególności zawierające treści obraźliwe, zarówno w warstwie tekstowej, jak i graficznej);
b) podejmują działania z wykorzystaniem konta/profilu utworzonego niezgodnie
z zasadami Facebooka;
c) podejmują działania z wykorzystaniem niezgodnych z zasadami Facebooka kont/profili osób trzecich;
d) ingerują w mechanizm działania Konkursu;
e) tworzą fikcyjne konta/profile w serwisie Facebook

4. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek zakłócenia w działaniu łącz teleinformatycznych, serwerów, interfejsów, przeglądarek oraz platformy Facebook.

5. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za czasowe lub stałe zablokowanie strony lub aplikacji ze strony Facebooka.

§ 8. PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH

1. Dane osobowe Uczestników Konkursu będą przetwarzane przez Organizatora wyłącznie w celu dokonania czynności niezbędnych do prawidłowego przeprowadzenia Konkursu.

2. Dane osobowe Uczestników Konkursu będą przechowywane przez Organizatora tylko przez okres niezbędny do przeprowadzenia Konkursu i wydania Nagród wyróżnionym Uczestnikom.

3. Uczestnicy mają prawo wglądu do przetwarzanych danych i ich poprawiania oraz usuwania. Dane są podawane na zasadach dobrowolności, przy czym w zakresie uczestnictwa w Konkursie wymagana jest rejestracja na portalu społecznościowym Facebook.

4. W momencie usunięcia danych Użytkownik traci możliwość Uczestnictwa w Konkursie.

§ 9. PRAWA AUTORSKIE

1. Wszelkie prawa własności intelektualnej do Konkursu przysługują Organizatorowi. Uczestnictwo w Konkursie nie skutkuje w żadnym zakresie nabyciem przez Uczestników jakichkolwiek praw własności intelektualnej. Zabronione jest naruszanie w jakikolwiek sposób praw własności intelektualnej w Konkursie, w szczególności:

a) kopiowanie, modyfikowanie oraz transmitowanie elektronicznie lub rozpowszechnianie w inny sposób mechanizmu Konkursu lub jego części, a także poszczególnych utworów
i baz danych, bez wyraźnej pisemnej zgody Organizatora;

b) korzystanie z Konkursu w sposób niezgodny z Regulaminem lub powszechnie obowiązującymi przepisami.

§ 10. REKLAMACJE I ZGŁOSZENIA NARUSZEŃ

1. Wszelkie reklamacje dotyczące sposobu przeprowadzania Konkursu, Uczestnicy winni zgłaszać na piśmie w czasie trwania Konkursu, jednak nie później niż w terminie 14 (czternastu) dni od dnia wydania Nagród.

2. Reklamacja zgłoszona po wyznaczonym terminie nie wywołuje skutków prawnych.

3. Pisemna reklamacja powinna zawierać imię, nazwisko, dokładny adres Uczestnika oraz dokładny opis i uzasadnienie reklamacji.

4. Reklamacja powinna być przesłana listem poleconym na adres Organizatora z dopiskiem “Konkurs na Facebooku z dnia 22 lipca 2019 r.”

5. Reklamacje rozpatrywane będą pisemnie w terminie 30 dni.

§ 11. POSTANOWIENIA KOŃCOWE

1. Regulamin wchodzi w życie z dniem 22 ca 2019 i obowiązuje do 5 sierpnia 2019 r.

2. W kwestiach nieuregulowanych niniejszym Regulaminem stosuje się przepisy Kodeksu cywilnego i inne przepisy prawa.

3. Spory odnoszące się i wynikające z Konkursu będą rozwiązywane przez sąd powszechny właściwy miejscowo dla siedziby Organizatora.

4. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany zasad Konkursu w trakcie jego trwania. Informacja o zmianach będzie zamieszczona na Fanpage’u oraz na oficjalnej stronie Organizatora: www.medfood.com.pl.

5. Regulamin Konkursu dostępny jest na oficjalnej stronie Organizatora: www.medfood.com.pl

17 kwietnia 2019

Webinarium motywacyjne – już wkrótce!

Masz problemy z utrzymaniem diety, planu treningowego lub odkładasz istotne sprawy na później? 🤭 A może pragniesz realizować cele związane z karierą zawodową lub rozwijaniem nowych umiejętności, ale brakuje Ci dyscypliny?

Webinarium motywacyjne to okazja do tego, aby nauczyć się dbać o swoje potrzeby energetyczne, zdemaskować podstępne wymówki i… obdarzyć się wyrozumiałością w chwilach słabości.
Poruszymy temat skutecznego planowania i organizacji swojego czasu oraz znajdziemy najlepsze sposoby na to, aby przestać odkładać na później ⏰
Jeżeli czujesz, że „stoisz w miejscu” i brakuje Ci motywacji, aby wytrwać w swoich postanowieniach i osiągać sukcesy w obszarze zdrowia, życia zawodowego i osobistego – weź udział w webinarium motywacyjnym MedFood 🍏
Już niebawem więcej informacji 🙂

27 marca 2019

Wiosna to czas przyspieszenia i rozwoju 📈📊Nie inaczej jest z nami 🙂

Wiosna to czas przyspieszenia i rozwoju 📈📊Nie inaczej jest z nami 🙂
📌 Jest nam niezmiernie miło poinformować Was o zbliżającej się kampanii crowdinvestingu‼️
Będzie to wyjątkowa okazja dla wszystkich zainteresowanych dołączeniem do dynamicznego rozwoju grupy naszych produktów i usług.
Już teraz zobacz więcej na ▶️ http://bit.ly/WkrótceMedFoodGroupSA

Więcej szczegółów już wkrótce.
————————–
Kilka słów o naszej spółce:
MedFood Group S.A. jest innowacyjną spółką działającą na rynku health & wellness, która buduje nową jakość w sektorze usług i produktów związanych z promowaniem zdrowego trybu życia. Co ważne, spółka przygotowuje się do swojego debiutu giełdowego pod koniec 2019.

#RozwójMedFood #Innowacja #Lifestyle #Health #Wellness

8 marca 2019

Dni otwarte w MedFood w Bydgoszczy 23.03.2019 r. :) !

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych na dni otwarte do naszego gabinetu w Bydgoszczy !

Dni otwarte odbędą się 23.03.2019 od godziny 11.00.

Przygotowaliśmy dla was kilka niespodzianek w tym darmowe konsultacje z Adrianna Tucholska i wykład Natalii Gniadek o Hashimoto ale to nie wszystkie atrakcję 😉

Zapisać się można przez nasz nr tel: 514-084-888 od poniedziałku do piątku w godzinach 10-18.

Zapraszamy serdecznie
Zespół MedFood

Zapisz się do newslettera