Jeżeli lubisz ostre, meksykańskie dania to ten przepis jest idealnie dla Ciebie. Dzisiejsza propozycja – zupa meksykańska z mięsem wołowym.
Przepis:
Składniki (3-4 porcje):
- puszka pomidorów
- ½ puszki fasolki czerwonej oraz białej (tak wiemy, że zawierają kwas fitynowy, saponiny, lektyny.. Na małą ilość możemy sobie pozwolić)
- 2 cebule czerwone
- 2 papryki
- 4 szklanki rosołu
- 150g mięsa wołowego mielonego
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
W garnku zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w kostkę czerwone papryki. Po kilku minutach dodaj mięso wołowe oraz rosół. Gotuj około 15 min. Po tym czasie dorzuć czerwoną fasolę, pomidory w puszce oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszaj, a następnie duś około 10 min. Dopraw do smaku.
Smacznego!