Bez glutenu- nie bez smaku?
Podstawą diety bezglutenowej jest wykluczenie z jadłospisu glutenu – szczególnego rodzaju białka. Jego źródłem są pszenica, żyto, orkisz, jęczmień i zanieczyszczony owies.
CZYTAJ DALEJ
Podstawą diety bezglutenowej jest wykluczenie z jadłospisu glutenu – szczególnego rodzaju białka. Jego źródłem są pszenica, żyto, orkisz, jęczmień i zanieczyszczony owies.
CZYTAJ DALEJ
Przekąska, którą proponuje idealnie sprawdzi się jako deser dla miłośników połączenia masła orzechowego z bananem. Zapraszamy
CZYTAJ DALEJ
Z tego filmiku dowiedzie się więcej na temat sztucznego słodzika jakim jest ASPARTAM. Wideo poniżej. Zapraszamy
CZYTAJ DALEJ
Świetna alternatywa dla sklepowych jogurtów, dzieciaki bardzo go lubią!
CZYTAJ DALEJ
Dzisiaj przepis na typowo męskie danie. Nie oznacza to oczywiście, że kobiety mają nie spróbować. Przepis w rozwinięciu!
CZYTAJ DALEJ
Odpowiemy na pytania zadane pod postem na facebook. Więcej informacji w rozwinięciu.
CZYTAJ DALEJ
W odpowiedzi na wasze prośby postanowiłyśmy napisać parę słów na ten temat. Zapraszamy do rozwinięcia.
CZYTAJ DALEJ
Wahania poziomu cukru we krwi są coraz powszechniejsze i związane z takimi czynnikami, jak stres, nieodpowiednia dieta bogata w przetworzone węglowodany, czy infekcje. Ale mogą także dotyczyć osób zdrowo się odżywiających i wysportowanych.
CZYTAJ DALEJ
Natura dała nam dużo narzędzi obronnych przed owymi szkodliwymi skutkami naszej cywilizacji.
CZYTAJ DALEJ
Konferencja VitaImmun – Alergie i nietolerancje pokarmowe. Więcej informacji w rozwinięciu.
CZYTAJ DALEJ
Dzisiaj zapraszam na ciasteczka jabłkowo – marchewkowe z płatkami owsianymi.
CZYTAJ DALEJ
Co można dać dzieciom do szkoły? Nasza propozycja – placuszki jaglane.
CZYTAJ DALEJ